ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
logo-kentro-175
A+ A A-

Ταυτότητα

Το Κέντρο μας είναι ένα από τα 72 Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια προσπάθεια του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) να προσεγγίσει το πρόβλημα των ναρκωτικών με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος βασίζεται στη φιλοσοφία της πρόληψης. Πρόκειται για Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, η οποία συστάθηκε το Μάιο του 1998 και ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Απρίλιο του 1999, με έδρα την Κω και περιοχή ευθύνης το Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου.

Το Κέντρο μας είναι ένα από τα 72 Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια προσπάθεια του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) να προσεγγίσει το πρόβλημα των ναρκωτικών με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος βασίζεται στη φιλοσοφία της πρόληψης. Πρόκειται για Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, η οποία συστάθηκε το Μάιο του 1998 και ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Απρίλιο του 1999, με έδρα την Κω και περιοχή ευθύνης το Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου. Ο ΟΚΑΝΑ υποστηρίζει επιστημονικά και οικονομικά κατά το 50% το Κέντρο Πρόληψης. Το υπόλοιπο 50% των εσόδων προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την Αστική Εταιρεία είναι:

  • Ιερά Μητρόπολις Κώου & Νισύρου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Κω-Νισύρου)
  • Δήμος Κω
  • Ιατρικός Σύλλογος Κω “Ο Iπποκράτης”
  • Δικηγορικός Σύλλογος Kω
  • Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδ/νησου (Φαρμακοποιοί Κω)
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κω - Νισύρου
  • Ένωση Γυναικών Ελλάδος - Παράρτημα Κω

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αστικής Εταιρείας είναι η κα Μαίρη Φάκκου, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος-Παραρτήματος Κω.

Αντιπρόεδρος η κα Μαρία Κυπραίου, Περιφερειακή Σύμβουλος Κω, Εκπρόσωπος Περιφέρειας Ν.Α. (Περιφερειακής Ενότητας Κω-Νισύρου).

Γενικός Γραμματέας είναι ο κος Βασίλειος Δρόσος, Eκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω.

Ταμίας είναι κος Κων/νος Πολίτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κω-Νισύρου.

Μέλη είναι:

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο κος Γεώργιος Κοπάδης, Δημοτικός Σύμβουλος Κω, η κα Μαρία Φρατζάκη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, ο κος Εμμανουήλ Γούναρης Εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδ/νησου (Φαρμακοποιοί Κω) και ο κος Νικηφόρος Φάρκωνας, Κοινωνιολόγος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων.

Επιστημονικός Διευθυντής είναι ο κος Δημήτριος Γερούκαλης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης αποτελείται από 3 εκπαιδευμένα Στελέχη, τον κo Νικηφόρο Φάρκωνα, Κοινωνιολόγο, την κα Έλενα Σεργεντάνη, Κοινωνιολόγο και την κα Μαρία Λάμπρου, Κοινωνιολόγο.

Υπεύθυνη Γραμματείας είναι η κα Πέγκυ Μήλα.

Μοιραστείτε το!

Τα νέα μας

Πρόσφατα

 

Επικοινωνείστε μαζί μας

Αστική Εταιρεία

Ιπποκράτης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αλεξάνδρου Διάκου 4 • 853 00 Κως

Τ (+30) 22420 24728 • Φ (+30) 22420 24793
e Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Back to top