ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
logo-kentro-175
A+ A A-

4η Συνάντηση Εργασίας του Eυρωπαϊκού Προγράμματος «Take Care»

Την 4η Συνάντηση Εργασίας με την συμμετοχή 32 Αντιπροσώπων φιλοξενεί η Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης»/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εκπροσωπώντας τον ΟΚΑΝΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, από 27 έως 31 Αυγούστου 2012.

Όπως γνωρίζετε, συμμετέχουμε μαζί με άλλες (10) δέκα χώρες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο: «ΤΑΚΕ CARE-Strategies towards responsible alcohol consumption for adolescents in Europe»(Στρατηγικές σχετικές με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ από έφηβους στην Ευρώπη).

Κατά την συνάντηση αυτή θα γίνει ενημέρωση και αξιολόγηση για την πορεία και το βαθμό υλοποίησης του Προγράμματος για κάθε ομάδα στόχο.

Στόχος του Eυρωπαϊκού Προγράμματος «Take Care» είναι η ανάπτυξη στρατηγικών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ από τους έφηβους. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέρος του προγράμματος για τη δημόσια υγεία 2008 – 2013.

Στο «Take Care» συμμετέχουν, ταυτόχρονα, δέκα συνολικά Ευρωπαϊκές χώρες - το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Κύπρος και η Ελλάδα μέσω του ΟΚΑΝΑ, οι οποίες θα συμβάλλουν και με δικά τους κεφάλαια. Ο ΟΚΑΝΑ απ’ όλη την Ελλάδα επέλεξε για την υλοποίηση του προγράμματος την Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης»/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Στις 1η Μαρτίου 2010 ξεκίνησε η υλοποίησή του, με ευθύνη του Γερμανικού Οργανισμού L.W.L. στο Munster και η αξιολόγηση του γίνεται από το Ελβετικό Πανεπιστήμιο κατάρτισης των Εκπαιδευτικών στη Ζυρίχη. Το Πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 33 μήνες και ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο εφαρμογής του.

Ο γενικός στόχος του Προγράμματος είναι η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ και των σχετικών προβλημάτων που επιφέρει, σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Εστιάζεται κυρίως στους νέους μεταξύ 12 και 21 ετών, με ριψοκίνδυνη συμπεριφορά ως προς την κατανάλωση αλκοόλ.

Το καινοτόμο μέρος του Προγράμματος έγκειται στην πολυεπίπεδη προσέγγιση, η οποία καθιστά δυνατή την κάλυψη διαφόρων κοινωνικών ομάδων (παιδιά, γονείς, άτομα επιρροής, λιανοπωλητές).

Μοιραστείτε το!

Τα νέα μας

Πρόσφατα

 

Επικοινωνείστε μαζί μας

Αστική Εταιρεία

Ιπποκράτης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αλεξάνδρου Διάκου 4 • 853 00 Κως

Τ (+30) 22420 24728 • Φ (+30) 22420 24793
e Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Back to top