ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
logo-kentro-175
A+ A A-

Δημιουργία δικτύου επιστημονικών συνεργατών

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο τα Κέντρα Πρόληψης των Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών, τα οποία λειτουργούν με Προγραμματικές Συμβάσεις με τον ΟΚΑΝΑ, ονομάζονται πλέον «Κέντρα Πρόληψης των Eξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας».

To θεματικό πεδίο των δράσεων διευρύνθηκε σημαντικά και περιλαμβάνει όλα τα σχετικά αφενός μεν για τις εξαρτήσεις, αφετέρου δε όλα για την ψυχοκοινωνική υγεία.

Ο ΟΚΑΝΑ διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει την αναγκαία σύμφωνη γνώμη για την σύσταση, λειτουργία και διάλυση των Κέντρων Πρόληψης.

Η Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης» λειτουργεί πλέον στα πλαίσια του νέου θεσμικού πλαισίου, το Κέντρο Πρόληψης των Eξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Είναι η μόνη υπηρεσία στο νησί, η οποία λειτουργεί βάσει των υφισταμένων διεθνών προδιαγραφών, με δομή και λειτουργία επιστημονικού φορέα, με διαρκή εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού, συνδεδεμένη με τον ΟΚΑΝΑ και πιστοποιημένη για το έργο της.

Η Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης» γνωρίζει ότι στο νησί και ιδιαίτερα στο πεδίο της ψυχικής υγείας, δραστηριοποιούνται αξιόλογοι επιστήμονες, ψυχίατροι και ψυχολόγοι. Γνωρίζει επίσης ότι για να εκπληρώσει τον ρόλο της και να αξιοποιηθεί η υφισταμένη εμπειρία και γνώση των επιστημόνων του νησιού, πρέπει να δημιουργήσει ευρύ δίκτυο συνεργασιών.

Έτσι είμεθα στην ευχάριστη θέση, να σας ενημερώσουμε ότι οι κ.κ. Κων/νος Κογιόπουλος, Ψυχίατρος, Μαρία Δρόσου, Ψυχολόγος, Δομνίκη Κουλάκη, Ψυχολόγος, Παντελίτσα Ντινώρη, Ψυχολόγος και Τούλα Ρεΐση, Ψυχολόγος, είναι συνεργάτες της Αστικής Εταιρείας «Iπποκράτης»/Κέντρoυ Πρόληψης των Eξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. To επιστημονικό προσωπικό της Αστικής Εταιρείας, οι κ.κ. Δρ. Δημήτριος Κ. Γερούκαλης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Νικηφόρος Φάρκωνας, Κοινωνιολόγος, Έλενα Σεργεντάνη, Κοινωνιολόγος και Μαρία Λάμπρου, Κοινωνιολόγος, μαζί με τους αναφερθέντες επιστήμονες, δημιουργούν Δίκτυο Επιστημόνων με το οποίο καλύπτονται, με πλέον πρόσφορο τρόπο, τόσο οι δράσεις, οι παρεμβάσεις, η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού της Αστικής Εταιρείας όσο και οι ανάγκες των κατοίκων.

Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια, η οποία διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα στο νησί. Ευχαριστούμε τους νέους συνεργάτες και ευχόμεθα Καλή Δουλειά !

Επίσης, δια της παρούσης, προσκαλούμε όσους άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας επιθυμούν να συνεισφέρουν, να έρθουν σε επαφή με τον Επιστημονικό Διευθυντή της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης» προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συνεργασίας.

Μοιραστείτε το!

Τα νέα μας

Πρόσφατα

 

Επικοινωνείστε μαζί μας

Αστική Εταιρεία

Ιπποκράτης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αλεξάνδρου Διάκου 4 • 853 00 Κως

Τ (+30) 22420 24728 • Φ (+30) 22420 24793
e Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Back to top