ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
logo-kentro-175
A+ A A-

Συμβουλευτικός Σταθμός

Στους βασικούς σκοπούς της Αστικής Εταιρείας είναι και η λειτουργία συμβουλευτικού σταθμού για την αντιμετώπιση προσωπικών, διαπροσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων. Είναι μια υπηρεσία, η οποία έρχεται να στηρίξει το παιδί, τον έφηβο και την οικογένειά του.

Στους βασικούς σκοπούς της Αστικής Εταιρείας είναι και η λειτουργία συμβουλευτικού σταθμού για την αντιμετώπιση προσωπικών, διαπροσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων. Είναι μια υπηρεσία, η οποία έρχεται να στηρίξει το παιδί, τον έφηβο και την οικογένειά του

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του είναι οι ακόλουθες:

  • Αποδοχή αιτημάτων για την αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που αφορούν την οικογένεια . Η διαδικασία υποδοχής των αιτημάτων, μεταφράζεται είτε σε συμβουλευτική που παρέχεται κατευθείαν από το Κέντρο, είτε σε παραπομπή σε άλλη αρμόδια υπηρεσία.
  • Η παροχή πληροφοριών προς άτομα εξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες και άλλες εξαρτήσεις και άτομα του περιβάλλοντός τους με σκοπό να τους ενημερώσει για τις υπάρχουσες δυνατότητες θεραπείας.
  • Η συμβουλευτική υποστήριξη με στόχο την κινητοποίηση του εξαρτημένου ατόμου και την ένταξή του σε προγράμματα απεξάρτησης
  • Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το πρόβλημα της χρήσης εξαρτημένων ουσιών και τις μεθόδους αντιμετώπισης του.
  • Όσον αφορά στις ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης, πραγματοποιούνται στο Κέντρο συνήθως κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
  • Ιδιαίτερα σημαντικό έργο στο πλαίσιο αυτό είναι η διασύνδεση και συνεργασία με ανάλογες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες.

Μοιραστείτε το!

Τα νέα μας

Πρόσφατα

 

Επικοινωνείστε μαζί μας

Αστική Εταιρεία

Ιπποκράτης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αλεξάνδρου Διάκου 4 • 853 00 Κως

Τ (+30) 22420 24728 • Φ (+30) 22420 24793
e Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Back to top