ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
logo-kentro-175
A+ A A-

Εκπαιδευτικοί

Κατηγορίες

Κατανοούμε ότι το να δουλεύει κανείς σε σχολείο, απαιτεί υπομονή, αγάπη για τα παιδιά και μια έμφυτη παιδικότητα που βοηθά να ακολουθήσεις τους ρυθμούς και τις ανάγκες των παιδιών, οι οποίες είναι διαφορετικές από αυτές των ενηλίκων. Δυστυχώς η χρόνια ενασχόληση και οι αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, σε αρκετές περιπτώσεις σας εξουθενώνουν επαγγελματικά.

Ο εκπαιδευτικός καλείται καθημερινά να λειτουργήσει συμβουλευτικά προς πολλές κατευθύνσεις: τον μαθητή, την ομάδα/τάξη και τους γονείς, γεγονός που κάνει πιο δύσκολο το έργο του. Καθημερινά στην επαφή του με τα παιδιά συναντά προβλήματα που χρήζουν ιδιαίτερης βοήθειας και συχνά δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει.

Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολο τους δηλώνουν ότι χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη. Είναι σημαντικό για τον εκπαιδευτικό να μπορεί να βρίσκει πηγές βοήθειας και στήριξης για να παραμένει λειτουργικός, δραστήριος και πάνω από όλα ικανοποιημένος από τη δουλειά του.

Πρωτεύον μέλημα μας είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών με ποικίλους τρόπους. Μέσα από ενημερωτικές συναντήσεις, βιωματικά σεμινάρια σε ποικίλα θέματα, εποπτεία και στήριξη για την εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας και δράσεων πρόληψης. Αναγνωρίζοντας τις καθημερινές δυσκολίες  που προκύπτουν στην σχολική ζωή από την συμπεριφορά των παιδιών ,σχεδιάζουμε και υλοποιούμε και Σεμινάρια Διαχείρισης Κρίσεων ανά σχολικό συγκρότημα.

2η Συνάντηση της σειράς των Σεμιναρίων προς Εκπαιδευτικούς

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα της Πρώην Εβραϊκής Συναγωγής (ΧΑΒΡΑ),η δεύτερη συνάντηση της σειράς των Σεμιναρίων προς Εκπαιδευτικούς, με θέμα: «Θεωρία Παιγνίων» (Πώς να σκέπτεσθε στρατηγικά).
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα μας

Πρόσφατα

 

Επικοινωνείστε μαζί μας

Αστική Εταιρεία

Ιπποκράτης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αλεξάνδρου Διάκου 4 • 853 00 Κως

Τ (+30) 22420 24728 • Φ (+30) 22420 24793
e Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Back to top