ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
logo-kentro-175
A+ A A-

Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στοχεύοντας στη στήριξη και ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου, υλοποιούμε εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια σε καθηγητές στα υλικά: «Στηρίζομαι στα  πόδια μου» και «Συζητήσεις εφήβων» του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.

Στόχος είναι:
Να κατανοήσουν το ρόλο του συντονιστή μιας ομάδας
Να μάθουν να ακούν χωρίς να καταφεύγουν σε συμβουλές και επικρίσεις (ενεργητική  ακρόαση)
Να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και τις απόψεις τους
Να παρέχουν στους εφήβους την δυνατότητα να αποκτήσουν αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και ουσιαστικές δεξιότητες για την ζωή
Ν’ αναγνωρίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο έφηβος στην φάση αυτή της ζωής του
Να πάρουν τις κατάλληλες πληροφορίες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς ερωτήματα και προβληματισμούς των παιδιών, που προκύπτουν μέσα στην τάξη.

Βιωματικό Σεμινάριο σε Εκπαιδευτικούς στην Κάλυμνο

Η Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης»/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, με έδρα την Κω και περιοχή ευθύνης το Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου, στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κα Ευαγγελία Μουλά διοργανώνει στην Κάλυμνο, Βιωματικό Σεμινάριο-Εργαστήριο στο Εκπαιδευτικό Υλικό…
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση - Πρόσκληση για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

H Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης» / Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο των υλικών: «Στηρίζομαι στα πόδια μου» και «Συζητήσεις εφήβων» στις 25-26/02/11  στην Kάλυμνο, με συντονιστές τους κα Έλενα  Σεργεντάνη - Κοινωνιολόγο και κo Νικηφόρο Φάρκωνα - Κοινωνιολόγο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση - Πρόσκληση για το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Στηρίζομαι στα Πόδια μου»

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών «Ιπποκράτης», στα πλαίσια των προγραμμάτων αγωγής υγείας, προτίθεται να διοργανώσει  εκπαιδευτικό σεμινάριο στο  υλικό: «Στηρίζομαι στα πόδια μου», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Κω (Πρώην Εβραϊκή Συναγωγή) την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2011 από 17:00 έως 21:00 και το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου…
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα μας

Πρόσφατα

 

Επικοινωνείστε μαζί μας

Αστική Εταιρεία

Ιπποκράτης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αλεξάνδρου Διάκου 4 • 853 00 Κως

Τ (+30) 22420 24728 • Φ (+30) 22420 24793
e Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Back to top