ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
logo-kentro-175
A+ A A-

Επαγγελματίες Προσχολικής Ηλικίας

Λαμβάνοντας υπόψιν:
1. Ότι η πρόληψη αποτελεί συνεχής διαδικασία, η οποία πρέπει να ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ατόμου.
2. Ότι το παιδί στην προσχολική ηλικία δομεί πολλά βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του.
3. Ότι ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο αποτελούν πρωταρχικό μέσο για την μετέπειτα ομαλή σχολική προσαρμογή του παιδιού.
4. Ότι οι Εκπαιδευτικοί μετά τους Γονείς αποτελούν άμεσα τους σημαντικούς «άλλους» που πρωταγωνιστούν στη ζωή των παιδιών και διαμορφώνουν  την προσωπικότητα τους

Θεωρούμε απαραίτητη την  ουσιαστική συνεργασία μας  με το εκπαιδευτικό προσωπικό  για το σχεδιασμό και την εφαρμογή  προληπτικών προγραμμάτων.

Στόχος μας είναι:
Η γνωριμία και επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό
Η ανάδειξη της φιλοσοφίας και των εφαρμογών της πρόληψης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Η υλοποίηση βιωματικών  σεμιναρίων με χρήση των υλικών «Παιχνίδια Παιδιών» του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού»του ΚΕ.Θ.Ε.Α.(προσαρμοσμένων στις ανάγκες της προσχολικής ηλικίας),για την η ενίσχυση και στήριξη του παιδαγωγικού ρόλου των Εκπαιδευτικών, την ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας, την ανταλλαγή εμπειριών  με σκοπό την διαχείριση δύσκολων καταστάσεων  που μπορεί να παρουσιαστούν.

Τα νέα μας

Πρόσφατα

 

Επικοινωνείστε μαζί μας

Αστική Εταιρεία

Ιπποκράτης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αλεξάνδρου Διάκου 4 • 853 00 Κως

Τ (+30) 22420 24728 • Φ (+30) 22420 24793
e Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Back to top